Помогнете на онкоболни пациенти да запазят косата си при лечение

Кампанията през 2017 г. се организира с подкрепата на агенцията за иновации „Иновейшън Стартър“.

В България вече ще бъде достъпна апаратура, която позволява по време на химиотерапия, скалпът на пациента да се охлажда и предпазва корените на косата. Така косата се запазва непокътната и това намалява не само стреса от лечението на тези пациенти, но и увеличава в пъти позитивната им нагласа, доказват проучвания.

Ефектът е особено силен при жени пациенти, защото разбирате, личното достойнство и външния вид при тях са особено накърнени. В цифри, говорим за близо 1 000 пациенти годишно, което е над 25% от всички новозаболели жени с рак на гърдата.

Сдружение “Дара хелп” се е заело с инициативата и благотворителното набиране на средства в размер на 160 000 лв. за закупуване на 4 апарата за България, които могат да обслужват средно по 6 пациенти на ден. Дарителската кампания си е поставила за цел в срок от 4 месеца, да събере нужните средства за инвестиция в иновацията.

Технологията “The Paxman Scalp Cooling System” се прилага успешно от години в други страни. Предимно стойността на апаратите, един апарат е на стойност 40 000 лв., до момента е била предпоставка, те да не навлязат в българските онкологични клиники.

Ако искате да подпомогнете събирането на тези средства, може да дарите средства по банкова сметка на сдружението:

„ДАРА ХЕЛП“

БУЛСТАТ 176982897

София, бул. “Президент Линкълн” № 128

IBAN : BG 26 UNCR 7000 1522 5432 24

Банка: Уникредит Булбанк

Основание: Кампания по набиране на средства за апарати за охлаждане на скалпа при онкоболни

Дарение чрез ePay

Дарете според вашите възможности и желания.

Дарение чрез SMS с текст DMS DARA HELP към номер 17 777 за трите мобилни оператора.

За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно. За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com.

Описание Сума
Дарение за Дара Хелп BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

“Дара хелп” е сдружение, което осигурява допълнителна подкрепа, консултация и експертна грижа за онкоболни пациенти и техните близки.

Повече информация за дарителската кампания може да получите на: email help@darahelp.com и телефон +359 888 722 347

Дарения по кампания „Дара Хелп“

Към 27.02.2018 – 10 043,59лв